Loading...
Blog2022-11-12T09:21:36+00:00

BEVORDERENDE FACTOREN IN HET ONDERWIJS

Een school heeft een duidelijke opdracht. Simpel. Het is dé plek waar leerlingen zich ontwikkelen. Ontwikkeling op vakinhoudelijke gebieden en natuurlijk ook het vergroten van competenties en vaardigheden. Maar belangrijker is nog de ontwikkeling van het ‘positieve’ gedrag van leerlingen. Vriendelijk, samenwerkend, en respectvol gedrag waardoor zij kunnen uitgroeien tot volwaardige volwassenen in de toekomst.

Maar is die opdracht wel zo simpel? Wat ís daarin eigenlijk de meest bevorderende factor?

Dat ben jij! Degene die contact heeft met de leerling. Jouw houding is essentieel in de ontwikkeling van het ‘positieve’ gedrag. En dit verschil zit vaak in de details. Hoe je iets zegt, of wanneer, en op welke manier je dit doet. In deze blogs kijken we naar alledaagse situaties op school, en op welke manier de volwassene in de situatie reageerde waardoor het een succeservaring is geworden.

Ontstaan er nou spontaan vragen na het lezen van één van de blogs? Bijvoorbeeld over een eigen situatie, of juist over de inhoud van de blog? Dan nodig ik je van harte uit mij te bellen of te mailen. Ik beantwoord ze graag.